måndag 15 juni 2009

Synd om min Theo!!...=(

Igår kväll kom Theo in utifrån och var helt som normalt han gosade i famnen och gick och åt sen när han kom tillbaka upptäckte Patrik och jag att hans ena framben var dubbelt så stor som det andra. Väldigt stort och såg jätte svullet ut. Jag ringde direkt till djursjukhuset för jag visste ju inte vad det var frågan om. Eftersom han inte mådde dåligt för övrigt utan åt och drack och var sig själv så kunde vi vänta över natten och komma in med honom i dag 10.20. Det märktes att han for illa av benet men han gick på det och använde det.
När vi gick upp idag var svullnaden fortfarande som innan men han visade inte att han mådde dåligt för övrigt, men vi åkte till jönköping med honom. Han hatar att åka bil och blir väldigt stressad utav det så han kissade ner sig tyvärr. Ville inte åka med honom i bilen egentligen men vad ska man göra när det är något som är fel. När vi kom fram så fick vi komma in nästan direkt. Både veterinären och djur sjukvårdaren tyckte att det var ett bra beslut att vi kom in, dom kunde inte se direkt vad det var som var fel utan rakade bort en bit hår på tassen där det såg lite misstänkssamt ut, före rakning trodde dom att han hade varit i slagsmål och fått en infektion men efter rakningen såg dom direkt att han hade fått ett ormbett. Blev ju orolig direkt för man vet ju inte vad det kan innebära, men han fick två sprutor och ska äta 2 olika mediciner nu i 5 dagar. Dom trodde att allt skulle gå bra för han mår ju så bra för övrigt och om svullnaden inte försvinner så skulle vi åka in igen efter 2-3 dagar. Besöket varade inte länge, men han var så duktig han bara satt där medan dom ordnade och vände och vred på tassen. Tyvärr luktade han ju inte mumma precis efter som han hade kissat ner sig och är ju inte kastrerad än.
Men jag är så tacksam över att allt gick så bra som det gjorde ändå för dom kan bli jätte dåliga av ormbett, men Theo hade tur denna gången. Nu får han inte gå ut på 2 veckor och ska helst ta det så lugnt som det går. Han är ju lugn av sig så det ska nog inte bli några problem. Men stackaren sitter och skriker vid dörren hela tiden och vill gå ut! Tycker så synd om honom för han mår ju så bra men det är så bara när dom har fått ormbett. Men det är ju för hans bästa.
Nu ska mammsen ta extra god hand om honom och gosa hela kvällen i soffan=)

3 kommentarer:

Erika Hopstadius sa...

Stackars lilla Theo då!!

nella sa...

Måste ju säga at det var tur ändå!
Kunde ha varit värre, nu får vi hoppas att han blir bra snart igen då. Han komemr nog klättra på väggarna av att han vill gå ut hehe, du får leka med honom som om det vore ett barn. puss till dig och bebben

Jessica, Johan & Tilde sa...

Men stackars lille killen!:(
Åh vad ont det gör i en mattes hjärta när något händer de små liven!
Usch jag har alltid varit sån att jag börjat lipa och blivit livrädd så fort det hänt något med familjens djur, och man har behövt söka hjälp hos djurdoktorn.
De är ju som ens små bebisar.
Vilken tur att allt gick bra med Theo, och hoppas det blir bättre nu med medicinen :)
Kram på er, och krya på dig också Mickan!