Dessa gyllene frallor har jag bakat idag. Har inte smakat dom och kommer inte göra det heller. Blir alldeles för degigt för min mage. Så mina älsklingar får betyg sätta dom sen. Dom kändes väldigt luftiga och saftiga i alla fall :)
Här kommer receptet om någon skulle vilja baka dom:
Ingredienser
4 msk olja eller kesella
5 dl morotsjuice
50 g jäst
2 st morötter
2 msk honung
1 tsk salt
9 dl vetemjöl
4 dl durumvete
1 ägg att pensla med
Beskrivning
Häll morotsjuicen i en kastrull och värm till fingervarmt (37°C).
Rör i oljan eller Kesellan så den ”löser sig” (Om du använder Kesella så gör det inget om spadet är ”klumpigt” bara det inte är kallare än fingervarmt.). Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Häll i resten av spadet och tillsätt salt och honung.
Grovriv eller finhacka morötterna och tillsätt dom och det mesta av mjölet (spara resten till utbakning) och arbeta ihop till en smidig deg som gärna får vara lite kladdig.
Jäs degen övertäckt ca 30 minuter. Värm ugnen till 225 grader.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i ca 20-25 bitar och forma till runda bullar. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar och jäs under duk ca 30 minuter. Pensla ev med uppvispat ägg.Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Låt svalna på galler under duk
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar