onsdag 15 juni 2011

Jordgubbscheesecake med vit choklad :)

(Bilden är lånad, men den liknar denna kakan)

Det här behöver du till 10-12 bitar:

Botten:
250 g digestivekex
125 g smör

Fyllning:
400 g färskost (philadelphia)
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl hackade färska jordgubbar

100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker

Garnering:
Färska jordgubbar
Ev. riven vit choklad

Gör så här:
Sätt ugnen på 175º.
Mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna.
Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.

Vispa ihop färskost,socker och ägg med en elvisp tills det blir slätt.
Vänd ner de hackade jordgubbarna.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten precis "stannat", ca 25-30 min.

Smält under tiden den vita chokladen,antingen i micro eller över vattenbad.
Vispa ihop creme fraiche,choklad och socker.

Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över i ett jämnt lager.
Sätt in i ugnen igen ca 6 min.

Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen några timmar eller över natten.
Garnera med jordgubbar och ev. riven vit choklad.

Kände att jag var tvungen att dela med mig av detta ljuvliga recept! Helt underbart gått! Bjöd mina arbetskamrater på den idag och dom gillade den jätte mycket. Den är väldigt sommrig :)
Tyvärr är jag fortfarande sjuk så det har inte hänt massor precis!
Ha det så bra :)

Inga kommentarer: